skip to Main Content
06 49 89 32 97 info@praktijkessensa.nl

Ogen: spiegel van de ziel

Oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Ik merk dat oudejaarsavond me minder zegt in de zin van de balans opmaken en goede voornemens. Waarschijnlijk omdat ik dit tegenwoordig veel vaker doe gedurende het jaar. Wat loopt lekker en wil ik voortzetten of eventueel intensiveren. Wat wil ik veranderen? Waarop ga ik focussen en hoe zorg ik ervoor dat ik mijn tijd en aandacht op de juiste zaken richt?

Ik heb een week vakantie achter de rug. Heerlijk kerst gevierd. En ineens was er pus in mijn rechteroog. Een oogontsteking. En dan kijk ik als Holistisch Therapeut natuurlijk naar wat dit mij te zeggen heeft. Wat zie ik niet helder? Welke krachten, energieën onderdruk ik? Wat wil ik niet zien? Ik ben mijn ogen gaan behandelen met Reiki en borstvoeding. Een druppeltje borstvoeding in het oog werkt goed als ontstekingsremmer weet ik uit ervaring als moeder. Dit werkt overigens ook helend bij oorontsteking en fikse verkoudheid.

Mezelf behandelend kwam ik uit bij mijn lever die aandacht vroeg. Blijkbaar had ik nog iets ‘op mijn lever’ dat zich via mijn ogen openbaarde. In eerste instantie was er frustratie omdat ik niet echt begreep waarom ik deze etterende ogen nu kreeg. De plannen en voornemens voor 2018 waren immers gemaakt en nu was het tijd voor rust. Bezinning, genieten met mijn gezin, familie en vrienden.

Hoofd en Zijn

Eenmaal weer thuis ben ik verder gaan kijken. Toen werd me duidelijker wat mijn pus ogen me wilden vertellen. De plannen en voornemens voor het nieuwe jaar waren inderdaad gemaakt. Maar hoe stond het met mijn vertrouwen en daadkracht om ze ook daadwerkelijk tot uitvoer te brengen? In hoeverre leefden ze nog alleen in mijn hoofd in plaats van geïntegreerd in mij? Zaten ze in mijn geest of in mijn ‘Zijn’?

Ontstoken ogen nodigen uit om angst onder ogen te zien. Angst die verhindert om diep in jezelf te kijken daar waar het daadwerkelijke vertrouwen van binnenuit te vinden is.  De plek waar je echt contact maakt met je kern, de basis in jezelf.

C. Beerlandt omschrijft het als volgt in ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding’: “Zet je niet gevangen in emoties, in donker gepieker, in zelfvernietigende agressie…; de vrijheid jezelf te zijn, trouw aan jouw natuur; je gevoelens toestaan om vrij te stromen ; de vrijheid je ogen in die richting te draaien die het meest vreugde voor je zal meebrengen ; je niet langer fixeren op het verleden, op déze zaken die jij best loslaat.”

Conclusie: dé uitnodiging voor actie, doen! Korte metten maken met “ik kan het niet”. Nee, “ik ben vrij en heb alles in me voor de realisatie van mijn plannen.”

Nieuwjaarswens voor jou

Mijn nieuwjaarswens voor jou is kom in actie! Durf jezelf te zijn in de uitvoering van jouw dromen, plannen en voornemens. Kwetsbaar en handelend vanuit vertrouwen. Steeds luisterend naar de signalen die jij krijgt van jouw lichaam en ziel.

Zodat jouw ogen in 2018 stralen als twee fonkelende sterren, jouw essentie weerspiegelend.

Welkom bij Essensa in 2018

Kan je wat hulp gebruiken bij het ontdekken en uitvoeren van jouw verlangens en plannen? Heb je klachten of vraagstukken waarnaar je wil kijken? Voel je welkom. Kijk hier  voor de voor de mogelijkheden. Klik hier voor contact.

Liefs,

Saskia

Back To Top