Ga naar hoofdinhoud

Over ons

Wie wij zijn?

Hallo, wat fijn dat je er bent en leuk dat je Essensa bezoekt. Wij stellen ons graag even aan je voor. Wij zijn Henk en Saskia Smeding.

In 2008 kwam Henk in aanraking met Reiki. Hij volgde behandelingen en had hier veel baat bij. Zijn behandelaar vertelde dat ze ook Reiki cursussen aanbood zodat hij zelf Reiki kon leren toepassen. Vanuit Henk zijn enthousiasme en mooie ervaringen besloot Saskia, zijn partner, mee te gaan en samen volgden ze de Reiki 1 cursus. Wauw, wat een wereld aan ontspanning en ontdekking ging voor ze open! Sindsdien zijn beiden gepassioneerd Reiki beoefenaar en zetten ze deze zachte, liefdevolle en krachtige energie veelvuldig in voor zichzelf en anderen.

De reis ging verder. Ze trouwden in 2010. Twee prachtige dochters werden geboren. Het verlangen om meer te leren over Reiki, coaching en energiewerk groeide. Saskia besloot de opleiding tot Holistisch therapeut te volgen en breidde hiermee haar kennis en vaardigheden over coaching en en energiewerk verder uit. In 2016 startte ze praktijk Essensa. Eerst als therapeut en coach. Snel daarna volgde uitbreiding met Reiki cursussen. Vervolgens werd ze gevraagd als docent Holistische Therapie en Reiki Trainer.

In 2020 is de cirkel rond. Henk is in dat jaar, geheel op eigen initiatief, gestart met de opleiding tot Holistisch Therapeut. Deze opleiding heeft hij in 2022 met succes afgerond. Een prachtige reis die in het teken stond van het doorbreken van patronen en overtuigingen, meer zelfliefde voelen én de controle durven loslaten. 

We ontmoeten je graag.

Lees meer over Henk

Lees meer over Saskia

Back To Top