skip to Main Content
06 49 89 32 97 info@praktijkessensa.nl

Tips om je vakantiegevoel vast te houden

Het moment dat je weer landt of uit de auto stapt na een vakantie kennen we allemaal. Deze keer ga je echt langer nagenieten. Maar hoe doe je dat? Ik heb zeven tips om je vakantiegevoel extra lang vast te houden. Wat is jouw aanpak? Laat het me weten in je reactie.

#1 Ontspannen blijven

Ontspannen blijven is het belangrijkst, maar ook het moeilijkst. Bewust ademen kan je snel kalmeren. Dit doe je als volgt. Je voelt de stress opkomen. Adem drie keer rustig en diep in door je neus en uit door je mond. Tussen de ademhalingen door houd je een paar tellen rust. Bekijk daarna de situatie opnieuw vanuit ontspanning.

#2 Gewoontes overnemen

Genoot je in de vakantie zo van de vers gehaalde broodjes voor de lunch. Maakte je iedere dag een ommetje en las je ’s avonds altijd even in je boek. Neem de vakantiegewoontes mee naar huis. Haal in het weekend bijvoorbeeld verse broodjes en lees voordat je gaat slapen een paar bladzijdes uit je boek.

#3 Buiten zijn

In de vakantie breng je vaak veel tijd buiten door. Gezond en goed voor je energie niveau! Ga thuis ook regelmatig naar buiten, ontspan je en laadt op van de natuur. Dat kan al heel eenvoudig door je lunchpauze buiten wandelend door te brengen.

#4 Uitstapjes maken

Op vakantie maak je vaak uitstapjes. De omgeving ontdekken kan thuis natuurlijk net zo goed. Pak de fiets en houdt pauze bij een lokale kweker of boerderij. Ga op een regenachtige dag lekker naar het zwembad.

#5 Vakantiefoto’s gebruiken

Druk de foto’s af waarvan je weer direct in de vakantiesfeer komt. Geef ze een plek in huis waar je ze vaak ziet. Hang die foto waar jullie een drankje doen in die relaxte strandtent bijvoorbeeld in het zicht van de eettafel. Of maak een fotoboek dat je regelmatig bekijkt met de kinderen en gebruikt om je collega’s een beeld te geven van hoe gaaf je vakantie was.

#6 Vakantiegeluiden in huis halen

Zoek dat leuke nummer dat je overal op vakantie tegenkwam op Youtube of Spotify. Zet het op als je in je tuin zit of je huis opruimt. Benut de kracht van muziek waarmee je de vakantiesfeer zo weer oproept. Of zet thuis ook eens rustgevende bosgeluiden op waarbij je zo heerlijk in slaap viel.

#7 Nieuwe vakantie boeken

Je geniet nog volop na van je verblijf aan het prachtige Italiaanse meer of van je fietsvakantie door Nederland. Zoek je volgende vakantie al uit en boek ‘m! Zo heb je iets om naar uit te kijken en geniet je heerlijk lang van de voorpret van je volgende break.

Ben je het vakantiegevoel toch weer snel kwijt? Kom langs om je balans opnieuw te vinden en te ontdekken wat jij nodig hebt om in balans te blijven.

Back To Top